Menu

Επόμενες εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης και πως επηρεάζουν τον ψυχισμό μας

Οι εκλείψεις χωρίζονται σε ηλιακές και σεληνιακές. Πραγματοποιούνται συχνά σε ζεύγη, εναλλάσσοντας τις ενέργειες και μοιάζουν σαν ένα τέλος που φέρνει μία καινούργια αρχή. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την προσωπική μας ενέργεια και η Σελήνη το συναισθηματικό μας κόσμο.

\r\n


\r\n

Κάθε έκλειψη μοιάζει με υπόδειξη για μία ή περισσότερες αλλαγές σε κάποιον τομέα, προκειμένου να βελτιωθεί κάτι, ή να διατηρηθεί η σταθερότητα. Από τις πέντε εκλείψεις του 2013, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη οι τρεις. Αυτό που πρέπει να θυμάστε καλά είναι πως επτά μέρες πριν και επτά μέρες μετά από κάθε έκλειψη, αποφεύγουμε να πράξουμε κάτι καινούργιο ή παράτολμο, δεν ανοίγουμε κόντρες με γνωστούς ή αγνώστους και δεν αφήνουμε ανειλημμένες υποχρεώσεις ή σημαντικά θέματα ατακτοποίητα.

\r\n


\r\n

Τα γεγονότα που μπορεί να προκύψουν ποικίλλουν σύμφωνα με τις τάσεις του γενέθλιου χάρτη και των προοδευμένων χαρτών του καθενός. Οι αλλαγές μπορεί να είναι μικρές και ασήμαντες ή μεγάλες και πολυσήμαντες σε τέτοιο βαθμό που να επηρεάσουν το μέλλον μας ή και αυτό δικών μας ανθρώπων. Αυτό μπορεί να αφορά όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Είναι γνωστό πως κάθε αλλαγή φέρνει και νέα δεδομένα και πως κάθε τι άγνωστο ή καινούργιο δημιουργεί άγχος, αγωνία ή φόβο.

\r\n


\r\n

Οι εκλείψεις σε πολλές περιπτώσεις γίνονται αιτία για να αλλάξει κάποιος νοοτροπία και συνήθειες. Συχνά επηρεάζονται οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων και οι εντάσεις είναι μεγάλες, τόσο στο σπίτι, όσο και στον εργασιακό χώρο. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις, που οι συνέπειες μιας έκλειψης είναι θετικές, αν και αυτό δεν γίνεται αντιληπτό άμεσα. Ωστόσο, αυτές οι διαδικασίες και οι συχνά δύσκολες και σκληρές εμπειρίες που βιώνουμε, είναι απαραίτητες, προκειμένου να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να επαναθέσουμε τις προτεραιότητες μας και να βάλουμε σε μια τάξη τη ζωή μας, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, πάντα με οδηγό και σύμβουλο το παρελθόν.

\r\n


\r\n

Οι εκλείψεις που έγιναν και αυτές που θα γίνουν

\r\n

Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς σημειώθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου. Επρόκειτο για μερική έκλειψη Σελήνης στις 05ο 46’ του Σκορπιού, στις 22:57 ώρα Ελλάδας. Ακολούθησε αυτή της Παρασκευής 10 Μαΐου, η ετήσια έκλειψη Ηλίου,  στις 19ο 31΄ του Ταύρου, στις 03:28 ώρα Ελλάδας. Τελευταία ήταν αυτή στις 25 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, έκλειψη Σελήνης, στις 04ο 08΄του Τοξότη, στις 07:25 ώρα Ελλάδας.

\r\n
\r\n

Η τέταρτη έκλειψη του 2013 θα πραγματοποιηθεί  στις 19 Οκτωβρίου, στις 02:37:39 ώρα Ελλάδος. Πρόκειται για έκλειψη παρασκιάς Σελήνης (μερική έκλειψη), στο τρίτο δεκαήμερο (25μοίρες και 12 λεπτά) του Κριού. Αναμένεται να φέρει εντάσεις και δυσκολίες σε όλα τα νέα ξεκινήματα και προσπάθειες που επιχειρούνται ή έχουν αρχίσει πριν λίγο χρονικό διάστημα.

\r\n


\r\n

Οι όποιες αλλαγές αναμένεται να γίνουν κρίνονται αναγκαίες και για αρκετούς θα είναι επώδυνες. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα σημειωθεί αναγκαστική αναβλητικότητα. Τις περισσότερες εντάσεις θα βιώσουν οι Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου, και όσοι έχουν άλλους πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό γενέθλιο ωροσκόπιό τους. Μερικές λεπτομέρειες για όσους ενδιαφέρονται: Είσοδος στη παρασκιά της Γης στις 23:48, μέγιστο Έκλειψης παρασκιάς στις 01:50 και έξοδος από την παρασκιά της Γης στις 03:52. Το μέγεθος της έκλειψης παρασκιάς είναι 0.79. Η έκλειψη θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

\r\n


\r\n

Η πέμπτη έκλειψη του 2013 θα σημειωθεί στις 3 Νοεμβρίου, 14:49:56 ώρα Ελλάδος. Είναι ετήσια ολική έκλειψη Ηλίου, στο δεύτερο δεκαήμερο (11μοίρες και 15 λεπτά)του Σκορπιού. Πρόκειται για τη δεύτερη έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού φέτος, η οποία ουσιαστικά θα αποτελέσει μια συνέχεια αυτής του Απριλίου. Η έκλειψη αυτή αναμένεται να επιφέρει ακόμα πιο σημαντικές αλλαγές και γεγονότα, ειδικά σε οικονομικά θέματα. Μερικές λεπτομέρειες για όσους ενδιαφέρονται: Η αρχή είναι στις 12.04 το μέγιστο στις 14.38 και το τέλος στις 17.28. Το μέγεθος της έκλειψης είναι 1.02. Η έκλειψη θα είναι ορατή στο Βόρειο τμήμα της Νοτίου Αμερικής, τον Ατλαντικό Ωκεανό, Βόρεια Δυτική και Νότια Αφρική και στη Νότια Ευρώπη. Για την Αθήνα: Μερική έκλειψη Ηλίου με την αρχή στις 15.08, το μέσο στις 15.37 και το τέλος στις 16.05. Το μέγεθος της μερικής έκλειψης είναι 0.07.

\r\n


\r\n

Μετά από αυτή την έκλειψη ακόμα και όσοι αρνούνταν να συμβιβαστούν με κάποια δεδομένα και καταστάσεις, αναμένεται να το πάρουν μια και καλή απόφαση, πως τα πράγματα έχουν αλλάξει για τα καλά. Εκείνοι που θα επηρεαστούν περισσότερο και θα έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες είναι οι Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου, και όσοι έχουν άλλους πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά στο προσωπικό γενέθλιο ωροσκόπιό τους.

\r\n


\r\n

Αντιδράστε σωστά

\r\n


\r\n

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να περισώσετε κάποια πράγματα και να βγείτε όσο λιγότερο «τσαλακωμένοι» από τις δύο τελευταίες εκλείψεις της χρονιάς, οφείλεται να κάνετε κάποια πράγματα. Πρέπει να είστε συνεπείς, δίκαιοι, υπομονετικοί και ήρεμοι. Αποφύγετε τα μεγάλα λόγια, δίνετε ξεκάθαρες απαντήσεις, μη λέτε μεγάλες κουβέντες και μην αναλώνεστε σε λογομαχίες.

\r\n


\r\n

Δώστε προτεραιότητα στα του οίκου σας και περιορίστε στο ελάχιστο κάθε σπατάλη, ακόμα και αν πρέπει να αλλάξετε τα πάντα στην καθημερινότητά σας. Να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, αλλά και αυτογνωσία. Ελέγχετε τα συναισθήματά σας και μην ξεσπάτε στους άλλους. Προσέξτε περισσότερο τον εαυτό σας, μην κάνετε σχέδια και μην πάτε κόντρα στο ρέμα. Προσέξτε σε ποιους εμπιστεύεστε μυστικά και σκέψεις σας.

\r\n


\r\n

Κάθε έκλειψη Σελήνης ή Ηλίου, μερική ή ολική, μας επηρεάζει όλους λιγότερο ή περισσότερο, είτε το πιστεύουμε είτε όχι, είτε μας αρέσει είτε όχι. Οι όποιες αλλαγές (μικρές ή μεγάλες) γίνονται αντιληπτές (συνήθως άμεσα) και το ζητούμενο είναι κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε τη νέα κατάσταση και να προχωρήσουμε με νέα δεδομένα. Όσοι έχουν καταφέρει να είναι αυτάρκεις και να ζουν λιτά και ήρεμα, όσοι έχουν κάποιο στήριγμα και δεν χάνουν την πίστη τους, όσοι έχουν διδαχτεί από το παρελθόν και τα λάθη τους, θα περάσουν με σχετική ευκολία την… μπόρα.