Menu

Φενγκ-Σούι, η πανάρχαια αυτή κινέζικη γνώση...


Το Φενγκ-Σούι, η πανάρχαια αυτή κινέζικη γνώση, που στις μέρες μας έχει κυριολεκτικά κατακλύσει το σύγχρονο δυτικό πολιτισμό, σε μεγάλο βαθμό μελετά τη σημασία των αλλαγών στη ζωή και στο χώρο όπου εργαζόμαστε ή κινούμαστε καθημερινά. Πολύ περισσότερο τις αλλαγές που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στο περιβάλλον του σπιτιού μας.
Το φθινόπωρο είναι μια τέτοια περίοδος που επιδέχεται αλλαγές αφού εκ των πραγμάτων περνάμε από μια φάση έντονα γιανγκ εποχή, το καλοκαίρι, στο γιν του χειμώνα. Σε χώρες όπως η Ελλάδα η μεταβατική αυτή εποχή συμπιέζεται ανάμεσα σε ένα παρατεταμένο καλοκαίρι κι έναν ξαφνικό χειμωνιάτικο καιρό. Τότε πρέπει εμείς οι ίδιοι ν’ αναλάβουμε δράση ώστε η φθινοπωρινή περίοδος να διαρκέσει τόσο ώστε η ισορροπία του γιανγκ-γιν να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο.
Απ’ ότι φαίνεται βέβαια, οι γιαγιάδες και οι παλιές νοικοκυρές ήξεραν τα μυστικά της πολύτιμης αυτής ισορροπίας. Προς το τέλος του Σεπτέμβρη είχαν βγάλει ήδη τη χειμωνιάτικη στολή του σπιτιού, κουρτίνες, κιλίμια, σκεπάσματα και είχαν εκθέσει στο έντονο ακόμα ηλιακό φως και στον ξηρό αέρα και ήταν έτοιμες να υποδεχτούν τους πιο κρύους μήνες του Φθινοπώρου και αυτούς του Χειμώνα. Ας κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Όσο το ηλιακό φως είναι άπλετο και δυνατό επωφεληθείτε. Βγάλτε χαλιά, μάλλινα και βαριά υφάσματα και ρούχα, αφήστε τα έξω μια ολόκληρη τουλάχιστον μέρα από το πρωί ως το βράδυ, αερίστε τα και μετά αποθηκεύστε τα πρόχειρα γιατί σε λίγες μέρες, βδομάδες θα τα χρειαστείτε.
Μην ξεχνάτε: το βασικό φθινοπωρινό χρώμα είναι το κίτρινο της ώχρας. Γεμίστε βάζα με λουλούδια σ’ αυτό το χρώμα και επιλέξτε διακοσμητικά αντικείμενα εποχής. Αν το κίτρινο δεν σας αρέσει επιλέξτε σβησμένο πορτοκαλί ή και χρυσό με λάδι και δώστε στο σπίτι σας κάτι από τη γοητεία της φθινοπωρινής παλέτας. Ετοιμάστε τις πιατέλες και τις φρουτιέρες που θα γεμίσετε με φθινοπωρινά φρούτα και καρπούς δίνοντας ιδιαίτερα τιμητική θέση στα ρόδια, αιώνιο σύμβολο γονιμότητας και γήινης ευφορίας.
Αν οπωσδήποτε θέλετε να κρατήσετε ζωντανή την ανάμνηση του καλοκαιριού τίποτα δεν είναι καλύτερο από βάζα γεμάτα κοχύλια, βότσαλα και αρωματικά σαπούνια με θαλασσινή αύρα. Αφιερώστε μια γωνιά στο καλοκαίρι που έφυγε: Μια πολυθρόνα μ’ ένα τυρκουάζ ριχτάρι ή μαξιλάρι δίπλα στην κίτρινη κουρτίνα θα σας θυμίζει το ηλιοβασίλεμα που απολαύσατε στις διακοπές σας.
Τέλος μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε με πολυεδρικούς κρυστάλλους σε μέγεθος καρυδιού που θα κρεμάσετε σε όσα παράθυρα δέχονται έστω και λίγη ώρα το χειμωνιάτικο ηλιακό φως. Έτσι θα συγκεντρώσετε τη μεγαλύτερη δυνατή ευνοϊκή ενέργεια γεμίζοντας τους τοίχους των δωματίων σας με μικρά ουράνια τόξα.

Φενγκ-Σουϊ και πολιτική

Ένα ενδιαφέρον κεφάλαιο της μελέτης του Φ.Σ είναι εκείνο που αφορά την επαγγελματική πορεία ενός ατόμου καθώς και τη δημόσια ή κοινωνική του εικόνα και φήμη. Τόσο ο Βορράς, όσο και ο Νότος ως κυριολεκτικοί ή συμβολικοί προσανατολισμοί κατέχουν ιδιαίτερα σημαντική θέση στη σχολή της πυξίδας αλλά και στις άλλες σχολές του Φ.Σ. Ειδικά ο Νότος, ο τομέας της φήμης, θεωρείται από αρκετές σημαντικές σχολές του Φ.Σ. ως ο ιδανικότερος προσανατολισμός για να τοποθετήσετε την πόρτα εισόδου. Έτσι, όποιος έχει σπίτι που η είσοδος κοιτάει το Νότο θεωρείται πως χαίρει ιδιαίτερα ευνοϊκής ενέργειας και απολαμβάνει μιας εξαιρετικής φήμης στην κοινωνία....

...Ωστόσο τις ευεργετικές επιδράσεις του Νότιου τομέα χρειάζεται να πάρει σοβαρά υπόψιν του όποιος ασχολείται με ΜΜΕ, δημόσιες επαφές και κυρίως πολιτική.
Μια και ο επόμενος μήνας είναι μήνας προεκλογικής περιόδου όσοι πρόκειται ν’ ασχοληθούν ή να κατέβουν ως υποψήφιοι στις εκλογές μπορούν να βελτιώσουν τις προοπτικές τους γνωρίζοντας τα εξής: Ο Νότος, (δηλαδή η Νότια πλευρά του σπιτιού ή του γραφείου τους, σύμφωνα με τη σχολή της πυξίδας), πρέπει να είναι πάντα καλοφωτισμένος εξωτερικά (μπαλκόνια) και εσωτερικά με ηλεκτρικό φωτισμό (όχι λάμπες φθωρίου ή νέον). Την ημέρα το ηλιακό φως εφόσον υπάρχει, καλό είναι να λούζει τουλάχιστον κάποια ώρα το χώρο και αν είναι δυνατόν να κρεμαστούν κρύσταλλοι σε νότια παράθυρα ή μπαλκονόπορτες. Τα χρώματα του Νότου είναι κόκκινα κάθε τόνου και απόχρωσης και πρέπει να προτιμώνται σε κουρτίνες και διακοσμητικά αντικείμενα. Αν ωστόσο το στοιχείο γέννησης σας είναι σε δυσαρμονία με τη φωτιά υπάρχει συμβιβαστική λύση. Αν έχετε, επομένως γεννηθεί σε χρονιά μετάλλου (0,1) προτιμήστε ένα δυνατό κίτρινο ή ωχροκίτρινο και επενδύστε σε μεταλλικά (χρυσά, ασημένια) διακοσμητικά αντικείμενα όπως τιμητικούς στεφάνους, αστέρια, ήλιους, ιδανικά σύμβολα για το γραφείο σας. Αν πάλι έχετε γεννηθεί σε χρονιές νερού (2,3) προτιμήστε έντονες γαλάζιες ή πράσινες ή τυρκουάζ χρωματικές πινελιές με λίγο κόκκινο και μεταλλικά πάλι σύμβολα όμοια με τα προηγούμενα. Αντίθετα τα υπόλοιπα στοιχεία, γη (8,9), ξύλο (5,6) ευνοούνται ιδιαίτερα με τα χρώματα της φωτιάς και επιβάλλεται να τα προτιμήσουν. Αν τα χρώματα της πολιτικής σας προτίμησης δεν συμπίπτουν με τα προτεινόμενα από το Φ.Σ για σας χρώματα μην απογοητευτείτε. Η κλασσική συνταγή των επικοινωνιολόγων-συμβούλων για έντονες γραβάτες ή αξεσουάρ στις γυναίκες πηγάζουν κατευθείαν από την λογική του Φ.Σ. για προβολή και αιχμαλώτισμα του βλέμματος όπως και της ενέργειας!
Ωστόσο, όλοι οι υποψήφιοι καλό είναι να θυμούνται ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο οι συσκευές ευνοούνται σε νότια και νοτιοανατολικά γραφεία ενώ τα στρογγυλά και οβάλ τραπέζια προτιμώνται από τα τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα. Οι καρέκλες γραφείου των υποψηφίων πρέπει να έχουν υψηλή πλάτη, να ακουμπούν σε συμπαγή τοίχο χωρίς βιβλιοθήκη πίσω αν γίνεται, με εικαστικό θέμα τέτοιο που να παρέχει ισχυρή προστασία. Εδώ οι επιλογές είναι αρκετές. Μια θρησκευτική εικόνα, η απεικόνιση ενός βουνού με εμφανείς τους ορεινούς όγκους (προσοχή! χωρίς απεικόνιση νερού), ένα εξαιρετικά διαχρονικό σύμβολο όπως ο Ιερός βράχος της Ακρόπολης, προστατευτική δύναμη. Αντίθετα η παρουσία νερού αυτή την περίοδο πρέπει να είναι μετρημένη γιατί, μια υπερβολή του υγρού στοιχείου μπορεί να οδηγήσει σε αποκάλυψη ή κατασκευή σκανδάλων κυρίως προσωπικού χαρακτήρα. Αποφύγετε τα ενυδρεία καταρράκτες κτλ. και κρατείστε ένα μικρό σιντριβάνι εσωτερ. χώρου και μάλιστα τέτοιο όπου το νερό τινάσσεται με κυκλική ροή.
Εκτός από το Νότιο Τομέα οι ασχολούμενοι με την πολιτική πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα το ΒΔ τομέα κυρίως του σπιτιού τους επειδή αυτός σχετίζεται με την προσέλκυση βοηθητικών προσώπων. Εδώ απαιτείται καλός επίσης φωτισμός κατά προτίμηση από κρυστάλλινο πολυέλαιο. Αλλά και απλά κρυστάλλινα πολυεδρικά διακοσμητικά αντικείμενα, είναι ευνοϊκά, όπως επίσης μεταλλικά, χρυσά, ασημένια κτλ. Χρώματα ιδανικά είναι το λευκό, το χρυσαφί, το ασημί και το κίτρινο. Μια τηλεόραση, ένα ισχυρό στερεοφωνικό ή ένας υπολογιστής σ’ αυτό τον τομέα ή σε ένα ΒΔ τοίχο γραφείου θα δώσει εξαιρετική ώθηση στην ενέργεια του Μετάλλου που κυριαρχεί ΒΔ. Ο τομέας αυτός είναι επίσης ο ιδανικός για να τοποθετηθούν θρησκευτικά σύμβολα και εικόνες όπως επίσης και να αποθηκευτούν κατάλογοι με ονόματα βοηθούν και ψηφοφόρων.
Από αυτό το σημείο με τις γενικές οδηγίες μέχρι τον προσωπικό οδηγό συμβουλών για τον κάθε υποψήφιο μεσολαβεί ένας πλούτος πληροφοριών και δεδομένων που σχετίζονται με τον χάρτη του καθενός. Ωστόσο ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές έχετε σίγουρα βελτιώσει τη θέση σας αξιοποιώντας τις ευνοϊκές ενέργειες προς όφελός σας!

Καλή επιτυχία!