Menu

Τι ζώδιο είσαι στο Κινέζικο Ωροσκόπιο - Κινεζική Αστρολογία

Εισαγωγή στη Κινέζικη Αστρολογία

Κινέζικη Αστρολογία Το κινέζικο ωροσκόπιο αντιπροσωπεύει τις πεποιθήσεις ενός πανάρχαιου πολιτισμού, που δίνει μεγάλη σημασία στις μυστηριώδεις δυνάμεις. Η παράδοση θέλει τον αυτοκράτορα Χουάνγκ Ντι να κωδικοποιεί το 2637 π.Χ, τα 111 γνωστά άστρα.

Έπειτα οι Κινέζοι αστρονόμοι συνέδεσαν τους πέντε βασικούς πλανήτες με τα πέντε βασικά στοιχεία του σύμπαντος. Έτσι έχουμε τον Δία με το Ξύλο, τον Άρη με τη Φωτιά, τον Κρόνο με τη Γη, την Αφροδίτη με το Μέταλλο και τον Ερμή με το Νερό. Με βάση αυτά τα στοιχεία και σε συσχετισμό πάντα με τον Ήλιο και τη Σελήνη καταρτίζονται μέχρι σήμερα όλα τα προσωπικά κινέζικα ωροσκόπια από τους αστρολόγους.

Ας δούμε τώρα τα ζώδια στην κινέζικη αστρολογία, που είναι και αυτά δώδεκα και έχουν όλα ονόματα ζώων. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν ο Βούδας ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη γήινη ύπαρξή του, κάλεσε κοντά του όλα τα ζώα, αλλά μόνο δώδεκα πήγαν να τον αποχαιρετήσουν. Ο Βούδας τα τίμησε, αφού έδωσε τα ονόματά τους στα ζώδια, τοποθετώντας τα, με βάση τη σειρά που έφτασαν κοντά του.

Σύμφωνα με άλλο μύθο ο Κινέζος θεός της Γης αποφάσισε να οργανώσει έναν αγώνα δρόμου, στον οποίο θα μπορούσαν να συμμετέχουν όλα τα ζώα. Οι 12 που θα τερμάτιζαν πρώτοι θα αποτελούσαν τα 12 ζώδια του κινέζικου ωροσκοπίου. Ο κινέζικος ζωδιακός κύκλος περιλαμβάνει τον Ποντικό, τον Βούβαλο, την Τίγρη, τον Λαγό, τον Δράκοντα, το Φίδι, το Άλογο, την Κατσίκα ή Πρόβατο, τον Πίθηκο, τον Πετεινό, τον Σκύλο και τον Χοίρο.

Η ειδοποιός διαφορά στην κινέζικη αστρολογία, σε σχέση με τις άλλες, είναι πως κάθε ζώδιο διαρκεί μία ολόκληρη χρονιά. Φέτος, το 2014 είναι η χρονιά του Αλόγου. Κάθε έτος λαμβάνουν χώρα μεγάλες και φαντασμαγορικές τελετές για να εορταστεί η είσοδος της νέας χρονιάς. Όποιος γεννηθεί λοιπόν κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου έτους, ανήκει και στο συγκεκριμένο ζώδιο.

Να σημειωθεί πως οι Κινέζοι χρησιμοποιούν το σεληνιακό ημερολόγιο. Έτσι, η κάθε καινούργια χρονιά αρχίζει την ημερομηνία της δεύτερης Νέας Σελήνης μετά από το χειμερινό ηλιοστάσιο (21η Δεκεμβρίου). Άρα, κάθε χρόνος ξεκινά σε μια διαφορετική ημερομηνία, από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά.

Ανάλογα με το ζώδιο του καθενός, θα πρέπει κάποιος να περιμένει κάθε δώδεκα χρόνια για να είναι η χρονιά του. Για αυτό στην κινέζικη αστρολογία, κάθε ζώδιο ταιριάζει πολύ με κάποια άλλα και λιγότερα με τα υπόλοιπα. Σκοπός της κινέζικης αστρολογίας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και το σκοπό της ύπαρξης τους στη γη και να τους εμπνεύσει να βρουν τον τρόπο ζωής που τους ταιριάζει, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

Τα ζώδια σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία χωρίζονται σε τέσσερις μεγάλες ομάδες, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους; Πρώτη μεγάλη ομάδα: Ποντικός, Δράκος και Πίθηκος, ξεχωρίζουν για τα ηγετικά χαρακτηριστικά τους, τη δύναμη και την ενέργεια. Δεύτερη μεγάλη ομάδα: Βουβάλι, Φίδι και Πετεινός ξεχωρίζουν για την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα και την οργάνωσή τους. Τρίτη μεγάλη ομάδα: Τίγρης, Άλογο και Σκύλος, ξεχωρίζουν για το πάθος, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την κοινωνικότητα τους. Τέταρτη μεγάλη ομάδα: Λαγός, Κατσίκα ή Πρόβατο, Χοίρος, ξεχωρίζουν για την ομορφιά, την αισθητική, τη δημιουργικότητα και την ηρεμία τους.

Τέλος, άκρως σημαντική θέση στην κινέζικη αστρολογία, έχει το Γιν και το Γιανγκ, δηλαδή η κοσμική και θεϊκή δύναμη που επηρεάζει τα πάντα. Πρόκειται για τα δύο αντίθετα, τα οποία συνυπάρχουν πάντα, αλληλεπιδρούν και λειτουργούν εξισορροπιστικά και αρμονικά για τον άνθρωπο, την πλάση και τη φύση. Στην κινέζικη αστρολογία, όταν ένας κύκλος τελειώσει, επαναλαμβάνεται με την ίδια σειρά. Όταν συμπληρωθούν πέντε αστρολογικοί κύκλοι (60 χρόνια) τότε τελειώνει μια εποχή και ξεκινάει μια καινούργια. Κάθε ένα από τα 12 ζώδια πέφτει μόνο σε χρονιές Γιν ή μόνο σε χρονιές Γιανγκ.


Βρες τι ζωδιο εισαι στο κινεζικο Ωροσκοπιο...?

Έτος
Μήνας
Μέρα
Ζώδιο:
Κινεζικο Ζωδιο:

Φιλικά Site

zodia-astrologia-taro.gr αστρολογικές προβλέψεις
Συνταγές για πιάτα νόστιμα
Διαγωνισμοί Nethall.gr