Menu

Τι ειναι τα Ταρω

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΑΡΩ;

\r\n

tarw

\r\n

Καμία μελέτη της φιλοσοφίας των απόκρυφων δεν είναι  δυνατή χωρίς την γνώση  του συμβολισμού.

\r\n

Αν οι λέξεις αποκρυφισμός και  συμβολισμός χρησιμοποιηθούν σωστά, σημαίνουν το ένα και το αυτό. Τον Συμβολισμό δεν μπορεί  κανείς  να τον μάθει όπως μπορεί να μάθει να χτίζει ένα σπίτι ή να μάθει να  μιλά μια ξένη γλώσσα, για την ερμηνεία των συμβόλων  μια  ειδική τέχνη είναι απαραίτητη.

\r\n

Επιπλέον χρειάζονται γνώσεις, ειδικές σχολές, δύναμη δημιουργικής σκέψης και μια ανεπτυγμένη φαντασία . Κάποιος που κατανοεί τη χρήση του συμβολισμού στις τέχνες, ξέρει κατά γενικό τρόπο το τι σημαίνει συμβολισμός και αποκρυφισμός. Αλλά ακόμη και τότε η ειδική εκπαίδευση του νου είναι απαραίτητη, προκειμένου να κατανοήσουμε τη «γλώσσα των αρχών", και να εκφράσουμε σε αυτή τη γλώσσα τις διαισθήσεις που  προκύπτουν.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για την ανάπτυξη της έννοιας των συμβόλων για  εκείνους που προσπαθούν να κατανοήσουν τις κρυφές δυνάμεις της φύσης και του ανθρώπου, καθώς και για τη διδασκαλία των θεμελιωδών αρχών  και τα στοιχεία της απόκρυφης γλώσσας . Η πιο σύνθετη  και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες  των μεθόδων αυτών, είναι τα Ταρώ.

\r\n

Στην εξωτερική του μορφή τα Ταρώ είναι μια τράπουλα. Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη  στην νότια  Ευρώπη για  παιχνίδι και για την πρόβλεψη του μέλλοντος η της τύχης. Οι κάρτες έγιναν γνωστές για πρώτη φορά  στο τέλος του δέκατου τέταρτου αιώνα, από τις Ισπανούς τσιγγάνους.

Μια Τράπουλα  Ταρώ περιέχει τις πενήντα δύο κύριες κάρτες με την προσθήκη μιας «κάρτας εικόνας» σε κάθε φιγούρα, δηλαδή, ο ιππότης, που τοποθετείται μεταξύ της Βασίλισσας και του απατεώνα. Αυτές οι πενήντα έξι κάρτες χωρίζονται σε τέσσερα χρωματικά στοιχεία, δύο μαύρα και δύο κόκκινα που έχουν την ακόλουθη ονομασία: μπαστούνια, κούπες , σπαθιά , και αστέρια. Εκτός από τις πενήντα έξι κάρτες της τράπουλας των Ταρώ υπάρχουν και  είκοσι δύο αριθμημένες κάρτες με ειδικές ονομασίες:

Ο Τρελός,
Ο Μάγος,
Η Ιέρεια,
Η Αυτοκράτειρα,
Ο Αυτοκράτορας,
Ο Ιεροφάντης,
Οι Εραστές,
Το Άρμα,
Η Δύναμη,
Ο Ερημίτης,
Ο Τροχός της τύχης,
Η Δικαιοσύνη,
Ο Κρεμασμένος,
Ο Θάνατος,
Η Εγκράτεια,
Ο Διάβολος,
Ο Πύργος,
Το Αστέρι,
Η Σελήνη,
Ο Ήλιος,
Η Κρίση,
Ο Κόσμος.
Αυτή η τράπουλα, κατά την άποψη πολλών ερευνητών, προέρχεται  από το  Αιγυπτιακό ιερογλυφικό βιβλίο των εβδομήντα οκτώ δίσκων.

\r\n

Η ιστορία των Ταρώ είναι ένα μεγάλο πάζλ. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, όταν αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά ιστορικά, υπήρχε μια τάση για τη δημιουργία συνθετικών συμβολικών ή λογικών συστημάτων του ίδιου είδους, όπως ήταν η Ars Magna του Raymond Lully.

\r\n

Παρόμοια με τα Ταρώ συστήματα υπάρχουν στην Ινδία και την Κίνα, οπότε  ενδεχομένως, τα συστήματα αυτά δεν δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα στην Ευρώπη.  Είναι επίσης προφανές ότι ς συνδέεται με τα αρχαία μυστήρια των Αιγυπτίων .
Αν και την προέλευσή τους χάνεται  στην λήθη του χρόνου και ο στόχος του δημιουργού ή των δημιουργών του εντελώς άγνωστη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ότι  και αν είναι ο πιο πλήρης κώδικας του Ερμητικού συμβολισμού που διαθέτουμε αυτή την στιγμή.