Menu
Ημερα Μηνας Ετος Ωρα Λεπτα

Τι είναι ο Ωροσκόπος;


Ο Ωροσκόπος είναι το ζώδιο που ανατέλλει την ώρα της γεννήσεως μας. Συνήθως είναι κληρονομικός και συμβολίζει το εσωτερικό μας εαυτό την ψυχή την αίσθηση το πνεύμα την έκφραση και το ατομικό μας εγώ. Είναι η αρχή του Ωροσκοπίου και επηρεάζει τα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά την εμφάνιση και την συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους, την φυσική μας κατάσταση την υγεία και τα νέα ξεκινήματα της ζωής μας.   

Υπολογιστής ωροσκόπου από το Ζώδια Σήμερα

Ωροσκόπος

\r\n

Τι είναι και πώς υπολογίζεται

\r\n

 

\r\n

Εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν στις μέρες μας να μάθουν μέσω του ωροσκόπου τους σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες για τον εαυτό τους, αλλά και για τις σχέσεις τους με τους συνανθρώπους τους.

\r\n

 

\r\n

Τι ακριβώς είναι όμως; Σύμφωνα με τη αστρολογία, πρόκειται για το όνομα του πρώτου από τους δώδεκα οίκους του ωροσκοπίου μας, που επηρεάζει άμεσα την προσωπικότητά μας, την επικοινωνία, την ασφάλεια, τη δημιουργία, τη συνέπεια και φυσικά την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω. Βρίσκεται ανατολικά του τόπου γέννησης και ορίζεται ως το ζώδιο το οποίο ανατέλλει στον ορίζοντα κατά τη στιγμή της γέννησής μας. 

\r\n

Ας δούμε τώρα πώς υπολογίζεται . Ο ακριβής υπολογισμός του χρειάζεται αστρολογικούς χάρτες, χάρακες και γνώση του τόπου και της ώρας κατά την οποία γεννήθηκε το κάθε πρόσωπο. Ο ωροσκόπος είναι το ζώδιο που ανατέλλει τη στιγμή της γέννησής μας και ο υπολογισμός του βασίζεται στην ακριβή ώρα γέννησης και το γεωγραφικό μήκος και πλάτος. Μόνο ένας έμπειρος αστρολόγος μπορεί να υπολογίσει την ακριβή ώρα γέννησης ακόμα και αν κάποιος δεν είναι σίγουρος για αυτήν. Το ζώδιο του ωροσκόπου γίνεται αντιληπτό σε πολλές περιπτώσεις μετά τα 30 μας χρόνια, περίοδο που γινόμαστε πιο συνειδητοποιημένοι σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες, τις ανάγκες και τις επιδιώξεις μας. Σε αυτή την ηλικία οι άνθρωποι ωριμάζουν, αλλάζουν και αποκτούν μεγαλύτερη σταθερότητα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αλλαγή συνόλου δυνάμεων και διαχείρισης.

\r\n

Ωστόσο, υπάρχει και πιο πρόχειρος υπολογισμός, αρκεί να γνωρίζει κάποιος την ακριβή ώρα γέννησης. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει γεννηθεί στη χώρα μας, αρχίζει να μετράει τα δίωρα που έχουν περάσει από τις 5 το πρωί έως την ώρα που γεννήθηκε. Αντιστοιχεί το πρώτο δίωρο στο ζώδιο του, το δεύτερο δίωρο στο ζώδιο που το ακολουθεί κ.ο.κ. μέχρι να φτάσει στο δίωρο μέσα στο οποίο έχει γεννηθεί. Το ζώδιο που αντιστοιχεί σε αυτό το δίωρο είναι ο Ωροσκόπος του. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος υπολογισμός μια και είναι πρόχειρός, μπορεί να πέσει κάποιες φορές έξω, με διαφορά ενός ζωδίου. 

\r\n

 

\r\n

Τις περισσότερες φορές  είναι κληρονομικός. Ταυτίζεται με το ζώδιο του πατέρα, της μητέρας ή κάποιου συγγενικού προσώπου που είχε καταλυτικό ρόλο και επιρροή στη ζωή μας. Εν κατακλείδι,  συμβολίζει σύμφωνα με τους αστρολόγους το «εγώ», σαν μία αποτύπωση της ολοκληρωμένης προσωπικότητας κάποιου. Έτσι, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχοσύνθεση, τον χαρακτήρα, τη συμπεριφορά, ακόμα και τις επιλογές ενός ανθρώπου ή την υγεία του. Σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργεί ως το μέσο που κρύβει την πραγματική φύση των ανθρώπων, όταν επικοινωνούν μεταξύ τους. Συνήθως καθορίζει τις αυτόματες αντιδράσεις και το πώς αντιμετωπίζουμε ζητήματα της καθημερινότητας. 

\r\n

 

\r\n

Τι σημαίνει

\r\n

 

\r\n

Αν ο ωροσκόπος σου είναι ζώδιο της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) είσαι επικοινωνιακός, συμπεριφέρεσαι φιλικά και γίνεσαι συμπαθής και σε σέβονται. 

\r\n

 

\r\n

Αν  είναι Κριός, είσαι οργανωμένος και πειθαρχημένος. Αν είναι Λέων, δείχνεις αξιοπρεπής και έμπιστος. Αν είναι Τοξότης, είσαι ευχάριστος, γλυκομίλητος και πνευματώδης. Αν ο ωροσκόπος σου είναι ζώδιο της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως), είσαι ασφαλής, πρακτικός, ντροπαλός και σοβαρός. Αν ο ωροσκόπος σου είναι Ταύρος, είσαι ταλαντούχος σε ό,τι έχει σχέση με τα καλλιτεχνικά Αν είναι Παρθένος, είσαι πιο πνευματικός τύπος και αν είναι Αιγόκερως, δίνεις μεγάλο βάρος στα κοινωνικά και στα επαγγελματικά

\r\n

 

\r\n

Αν  είναι ζώδιο του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) είσαι ιδιαίτερα κοινωνικός, αλλά σου αρέσει και η ανεξαρτησία. Αν έχεις ωροσκόπο Δίδυμο, είσαι πολυάσχολος. Αν έχεις Ζυγό, κάνεις μεγαλεπήβολα σχέδια και αν έχεις Υδροχόο, νοιάζεσαι διαρκώς για τους άλλους.

\r\n

Αν είναι ζώδιο του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς) διακρίνεσαι για τη συναισθηματικότητά και τη διαίσθησή σου και είσαι πιο προσεκτικός.

\r\n

Αν είναι ο Καρκίνος, είσαι πιο ομιλητικός και διαλλακτικός. Αν έχεις Σκορπιό, είσαι απωθητικός προς τους άλλους. Αν είναι Ιχθύς, είσαι ήπιος, ευγενικός, παίρνεις το μέρος των αδυνάτων και μάχεσαι για το δίκαιο.

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

 

Φιλικά Site

zodia-astrologia-taro.gr αστρολογικές προβλέψεις
Συνταγές για πιάτα νόστιμα
Διαγωνισμοί Nethall.gr